BiH 

PREDLOŽENA MJERA PRITVORA ZA OSOBU OSUMNJIČENU ZA KRIJUMČARENJE MOTORNIH VOZILA

 Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, ponovo izvršio isto ili slično krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Avdu Burekovića,  rođenog 1970. godine u Zenici, državljanina BiH i Velike Britanije.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH  i osumnjičen je da je s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi,  kao državljanin Velike Britanije, duži vremenski period, preko međunarodnih graničnih prelaza dovezao veći broj motornih vozila na teritoriju BiH,  te potom vozila prodavao na autootpadima i za nenaplaćene zakonske dažbine za uvoz vozila oštetio državu BiH, te je osumnjičen za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje iz člana 214. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH, a sve u vezi sa članom 54. istog Zakona.

Još vijesti iz ove kategorije