Brčko 

PROMOVIŠI POZITIVNO – SASTANAK KOALICIJA U BRČKOM

Članovi mreže, Promoviši pozitivno, koju u Brčkom čini 12 nevladinih organizacija ugostili su svoje koalicione partnere iz Viteza. Sastanak aktivista u Brčkom, bio je prilika da se razmijene dosadašnja  iskustva, ali i naprave planovi za umreženo djelovanje u budućnosti. Koordinator mreže u Distriktu, podsjetio je na nedavne aktivnosti, koje su bile usmjerene na suzbijanje govora mržnje i netoleranciju.

Budući da mreža Promoviši pozitivno aktivno djeluje na suzbijanju govora mržnje na internetu, Radenković je rekao da u Brčkom veliku  podršku  ali i dobru saradnju ostvaruju sa predstavnicima Tužilaštva ali i samim gradonačelnikom Distrikta. Gosti iz Viteza, ukazali su na manjak medijskog prostora u svojoj lokalnoj zajednici.

Umrežavanje nevladinih organizacija u našoj zemlji pored lokalnih zajednica podržava i misija OSCE-a u BiH. Najavljeno je da će članovi mreže iz Brčkog uskoro otputovati u posjetu Banjalučkoj koaliciji a sve kako bi predstavnici nevladinog sektora bili što više umreženi, te zajedno djelovali na svim poljima unapređenja demokratije i ljudskih prava u BiH.

 

Još vijesti iz ove kategorije