Brčko 

TREĆI BIZNIS FORUM BRČKO DISTRIKTA BiH „DIJASPORA ZA PARTNERSTVO“

Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH će se ove godine održati u periodu od 03. do 05. oktobra/listopada.

Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i “Dijaspore za razvoj”- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Dijaspora za partnerstvo“sa primarnim ciljem da kroz dijalog i razmjene mišljenja postane prepoznatljivi važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja. Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH, te pruži mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.

Otvaranje Biznis foruma je zakazano za 04. oktobar/listopad u Domu kulture sa početkom u 9.30 sati, te radni dio kroz sekcije, B2B susrete i saopštenje zaključaka.

Treći Biznis Forum organizira se u saradnji sa Projektom “Dijaspora za razvoj”, a koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Na ovogodišnjem Forumu će biti prezentirane uspješne investicija u saradnji s bh. dijasporom, kao i nacrt Strategije Brčko distrikta BiH za saradnju s dijasporom.

Još vijesti iz ove kategorije