Četvrtak, 28 Marta, 2024
No menu items!

Ulice Sarajeva odijevaju se u praznično ruho uoči Dana državnosti BiH

Ukoliko prošetate centrom grada, Ferhadijom, a od danas i ulicom Maršala Tita uživati ćete u stotinama državnih zastavica postavljenih na sajle između objekata povodom Dana državnosti BiH.

Postavila ih je ekipa Parka specijalizovana i zadužena za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova povodom državnih, međunarodnih i vjerskih praznika, ali i značajnih kantonalnih ili opštinskih datuma. Jučer su duž cijele pješačke zone iz krana auto korpe radnici Parka u ulici Ferhadija postavljali sajle na kojima su nanizane državne zastavice. Nakon toga posla uputili su se i u općinu Vogošća i iz vozila u ulicama Jošanička i Omladinska u postolja na stubovima javne rasvjete postavljene su državne i općinske zastave.

“Danas ćete naše ekipe koje obavljaju iste poslove zateći ponovo u centru, u ulici Maršala Tita. Na isti način na koji su jučer uredili Ferhadiju, danas će biti praznično okićena i ova, jedna od najprometnijih ulica Sarajeva. Nakon toga ekipe Parka s mehanizacijom uputit će se s istim zadatkom od Velikog parka u ovoj ulici pa ulicom Zmaja od Bosne, Bulevarom Meše Selimovića i Džemala Bijedića”, saopšteno je.

U tim ulicama, na svim velikim raskrsnicama u postolja na stubovima javne rasvjete bit će postavljene državne zastave. Na isti način bit će uređena i Obala Kulina bana sve do Vijećnice.

Posebna pažnja bit će posvećena i vanjskim prostorima u blizini lokacija na kojim će se u ponedjeljak 25.11. u Sarajevu održavati svečanosti povodom Dana državnosti naše domovine.

Svečano praznično ruho sarajevske ulice imat će sve do sredine naredne sedmice nakon čega će uslijediti njihovo uklanjanje.

Prilikom demontaže zastava ujedno će biti izvršena i provjera, odnosno pripremne radnje, jer će početkom decembra ekipe Parka na tim lokacijama postavljati i dekorativni svjetlosni materijal kojim će ulice Sarajeva biti okićene povodom oba božića i Nove godine.

“Ukoliko ne računamo period montaže i demontaže, novogodišnje i božićno ruho sarajevske ulice krasit će od polovine decembra do polovine januara. Kolektiv preduzeća Park osim doprinosa uređenja i dekorisanja sarajevskih ulica ovim putem upućuje najsrdačnije čestitke svim Bosancima i Hercegovcima povodom Dana državnosti BiH”, poručili su iz ovog javnog preduzeća.

Izvor/foto:klix.ba

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti