Utorak, 27 Oktobra, 2020
No menu items!

“Moje dijete nema lijekove”: Otac pacijenta pištoljem prijetio pedijatru u Sarajevu

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu roditelj bolesnog djeteta na Pedijatriji je pištoljem prijetio šefu Klinike za pedijatriju.

Kako saznaje Radio Sarajevo radi se o doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, a roditelj je prema nezvaničnim informacijama tražio izmještanje za dijete.

Intervenisala je policija MUP Kantona Sarajevo.

Portparol MUP Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić istakao je da policajci vrše provjere prijave koja se odnosi na ugrožavanje bezbjednosti.

“Postupajući po prijavi E. H. policijski službenici su pronašli i identifikovali osobu koja je trenutno na ispitivanju u prostorijama MUP KS” – rekao je Hadžiabdić.

Kako piše Avaz Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegović, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje za dijete.

Smajlović je ispričao svoju verziju priče.

“Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i sve vrijeme govore da je to posljedica puberteta. Poslije pet mjeseci jedna doktorka kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno da se rado biopsija jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje su ustanovili da dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre” – kaže na početku ispovijesti Smajlović.

Nakon nekoliko sedmica, dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH.

Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje uzima lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osigurnaja odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS. Sljedeći korak je, potpisuje se izmještanje djeteta i tu nailazimo na prepreke od strane doktora direktora klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I juče mu govorimo na konzilijumu da imamo lijekove još danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili saglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja doktore nije problem ne morate potpisati ali imaćete problem – prepričava ogorčeni roditelj bolesnog djeteta.

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu.

 “Rekao je vidimo se sutra. I mi smo danas došli a ja mu opet kažem “doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?”. Kaže on “ja sam u 13 sati sazvao konzilijum da se odluče, i počeo je govoriti da nije do njega” i smijao mi se u facu. I ja onda izvadim pištolj, gasni, prislonim na njega i kažem nemoj da te ubijem sada, razumiješ. Nisam ga udarao, nisam ništa uradio samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam skupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez saglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno” – kaže na kraju Smajlović.

Izvor/foto:srpskainfo.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Instalacija respiratora Srebrene maline u Goraždu odgođena, jedan aparat neispravan

Instaliranje dva respiratora koje je nabavila "Srebrena malina" u Kantonalnoj bolnici Goražde je odgođeno, saznaje Klix.ba. Razlog je, kako...

Prijemno odjeljenje za pacijente na livadi ispred bolnice?!

Uzorci krvi za testiranje na koronavirus u Općoj bolnici Konjic od pacijenata se uzimaju na livadi ispred bolnice. Svjedoče tome i fotografije ispred Opće bolnice ovog...

Užas u Krajini: Uhapšen muškarac zbog bludnih radnji nad četiri djevojčice

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK su uz suradnju sa postupajućom tužiteljicom  Tužilaštva USK lišili slobode šesdesetdvogodišnjaka iz Velike Kladuše  zbog osnova sumnje da je...

ZAVRŠENA EKSHUMACIJA U OPĆINI BRATUNAC: Pronađeni nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe

Na lokaciji mjesta Sikirići, općina Bratunac, završen je proces ekshumacije. Pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci jedne osobe muškog spola. Naknadnim procesom će se utvrđivati...

Cinestar u petak otvara sva kina u Bosni i Hercegovini

CineStar za petak, 30. oktobar najavljuje otvaranje cijelog lanca kina u Bosni i Hercegovini - Tuzla, Banja Luka, Zenica, Bihać i Mostar, a koji...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -