Srijeda, 21 Oktobra, 2020
No menu items!

TUŽILAŠTVO BiH PODIGLO OPTUŽNICU ZBOG UTAJE POREZA U IZNOSU OD 358.428 KM

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Kovačević Branka i pravnog lica „Horizont“ d.o.o. Banja Luka, koji se terete da su u periodu 2016. i 2017. godine počinili utaju PDV-a u iznosu od 358.428 KM i za taj iznos oštetili budžet BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

– Branka Kovačevića, rođenog 1972. godine u Bihaću, državljanina BiH i R Srbije, i

– pravnog lica „Horizont“ d.o.o. Banja Luka, čiji je direktor i lice ovlašteno za zastupanje pravnog lica Branko Kovačević.

 Prema navodima optužnice, optuženi Branko Kovačević se tereti da je, kao odgovorno lice „Horizont“ d.o.o. Banja Luka, pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, izbjegao da obračuna i plati poreska davanja PDV-a propisana poreskim zakonodavstvom.

Pravno lice „Horizont“ d.o.o. Banja Luka se tereti da je kao pravno lice raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi, koju je ostvario optuženi  Branko Kovačević.

Optuženi Branko Kovačević se tereti da je počinio produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 4. u vezi sa stavom 1. i u vezi sa članom 54. KZ-a BiH, a pravno lice „Horizont“ d.o.o. Banja Luka krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 4. u vezi sa stavom 1. i članovima 54. i 124. stav 1. tačka c) istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Uhapšen sarajevski voditelj i humanista Almir Čehajić

Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje...

Otvoren zajednički granični prelaz između BiH i Crne Gore

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su danas na putu Nikšić-Bileća zajednički granični prelaz “Vraćenovići”, vrijednosti investicije...

Republika Srpska: Na privatnim proslavama zabranjuje se okupljanje za više od deset osoba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić rekao je da se zabranjuje do 16. novembra okupljanje više od 10 osoba.   - Ovdje se...

Wimbledon 2021. spreman i za takmičenje bez publike

Najslavniji teniski turnir koji se održava na travnatim terenima All England Cluba u Wimbledonu, a koji je ove godine otkazan zbog pandemije izazvane širenjem...

Počinje nova sezona Lige prvaka

Nepuna dva mjeseca nakon što je Bayern u finalu u Lisabonu pobijedio PSG sa 1-0 osvojivši svoj šesti europski naslov, ovoga tjedna kreće novo...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -