Subota, 5 Decembra, 2020
No menu items!

Zagreb: Natočio gorivo, nije platio pa pobjegao: Četiri policajca ga jedva savladala (VIDEO)

Muškarac je pobjegao s benzinske pumpe ne plativši u Opel Astri bh. registracija. Nakon toga probio je rampu na naplatnim kućicama i dao se u bijeg. Policija ga je presrela kod Arene, izvukla iz auta i privela.

Četvorica policajaca bila su potrebna da iz auta izvuku muškarca koji je u ponedjeljak poslijepodne natočio gorivo na benzinskoj pumpi na odmorištu Draganić na autocesti A1 u smjeru Zagreba te pobjegao ne plativši.

Vidljivo je to na snimci privođenja koji nam je poslao naš čitatelj, pišu 24sata. Vozač je naime zapeo u gužvi nakon što je bježao od policije, a oni su ga okružili te prisilno izvukli iz automobila. Polegli su ga na zemlju te priveli.

– Bila su dva policijska auta i jedan presretač. Izletjela su četvorica policajaca i izvukla ga van. Bio je mrga pravi – rekao je čitatelj koji je poslao i snimku privođenja.

Muškarca su prijavili vjerojatno zaposlenici benzinske crpke. Vozio je srebrnu Opel Astru karavan. Policija je blokirala sve izlaze s autocesta kako bi ga uhvatili, ali muškarac je razbio rampu na naplatnim kućicama i pobjegao.

– Bio sam na poslu kad sam čuo sirene kraj zagrebačke Arene. Izašao sam i vidio policijske automobile kako love muškarca u Astri oko trgovačkog centra. Kad je pokušao pobjeći opet na Jadransku aveniju, Kobre su mu blokirale put – ispričao je jedan od svjedoka privođenja.

Iz policije su tek kratko mogli potvrditi da su muškarca priveli, ali da više od toga ne mogu reći jer još uvijek traje kriminalističko istraživanje.

– Vidjeli smo vozača kako juri suprotnim smjerom na Jadranskoj aveniji. Prešao je preko stupića kraj naplatnih kućica Lučko i prešao rampu. Sve je bilo puno stakla – ispričali čitatelji 24sata koji su snimili dio filmske potjere u Zagrebu.

Izvor: 24sata.hr

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila u periodu od 07. 12. 2020. do 13. 12. 2020. godine

Jedinica saobraćajne policije Brčko Distrikta, pored ostalih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vršit će unaprijed najavljene kontrole radarskog...

PBD BiH u dva odvojena događaja dva lica lišila slobode

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u periodu od 01. 12. 2020. godine do 04. 12. 2020. godine na osnovu operativnih saznanja u...

Danas u Brčkom 39 novih slučajeva zaraze virusom korona

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 39 novih slučajeva zaraze virusom korona. Preminula je starija ženska osoba. U toku jučerašnjeg dana hospitalizovano je...

KONKURS ZA NAJBOLJI VIDEOKLIP NA TEMU “ Izolacija?! – Hej, konačno sam upoznao /la svoje ukućane

Profesorica Demokratije i ljudskih prava  JU Tehničke škole Brčko,  Nusreta Džinić u saradnji sa grupom nekadašnjih članova kluba mladih  ENTHUSIASMOS,  čiji je dokumentarni film...

Eksplozija u centru Beograda, jedna osoba poginula

Snažan zvuk eksplozije uznemirio je građane Beograda nešto prije 10.00 sati, a dopirao je iz pravca Paliluske pijace. Kako navodi RTS, došlo je do velike...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -