Ponedjeljak, 26 Oktobra, 2020
No menu items!

Diler prijavio inspektora, jer mu je tražio previše novca

Pomagao Edisu i Nermi Bunar sve dok nije postao preskup, zbog čega su ga i prijavili FUP-u

Ermina Zuku (39), inspektora Odjela za droge Federalne uprave policije, prijavili su supružnici Edis i Nerma Bunar, jer im je, kako saznajemo, tražio mnogo novca za informacije iz istrage koja se vodila protiv njih. Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je pritvor za Zuku. Prijedlog je upućen Općinskom sudu Sarajevo.

Stalni kontakti

Zuko je tokom saslušanja priznao da je kontaktirao Bunara i da se sastajao s njim, uglavnom kod “Sarajevo City Centera” i džamije na Otoci, ali je negirao da je uzimao bilo kakav novac.

 

Pravdao se tokom saslušanja da nema veze s narkogrupom, ali kako nam otkriva izvor blizak istrazi, dokazi i svjedoci govore suprotno.

Saznajemo da je Zuko debelo naplaćivao svoje usluge, čemu u prilog ide podatak iz istrage da je Bunaru jednom prilikom rekao da je “malo novca to što je dao, jer bi neko za tu informaciju platio 20.000 eura”.

Postavili kamere

Edisu i Nermi Bunar Zukine informacije su koristile, jer su tokom istrage postavili dvije kamere iznad ulaza u zgradu gdje stanuju na Alipašinom Polju. Osim ulaza u zgradu, kamerama je bila pokrivena i kompletna ulica Bajrama Zenunija, pa i šire.

764.167px;”>Bunar: Prijavio inspektora - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Bunar: Prijavio inspektora

Inspektorima je istragu otežavalo i to što su stalno mijenjali brojeve telefona, a sve su to radili zahvaljujući Zuki, koji ih je na vrijeme obavještavao o radu svojih kolega iz FUP-a. Zuko je, međutim, postao skup pa su ga supružnici Bunar odlučili raskrinkati i prijaviti FUP-u.

Aktivna odbrana

Inspektor Ermin Zuko jučer je doveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

– Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Nakon što ga ispita, postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama protiv njega – rekla nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Zukinu odbranu prZuko:  Sarađivao s Bunarovom  dilerskom  ekipom - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baeuzeo je sarajevski advokat Alen Nakić, koji je negirao povezanost njegovog klijenta i Edisa Bunara.

– Moj branjenik ništa nije priznao, jer nije imao šta da prizna. Trudit ću se da zaštitim njegove interese tako da ćemo se aktivno braniti – rekao je Nakić.

avaz.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Brčko: Registrovana još 3 nova slučaja zaraze virusom korona, preminula jedna osoba

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Sa današnjim danom, kao i prethodna četiri dana, broj lica koji se nalazi pod zdravstvenim...

U protekla 24 sata u BiH preminulo 10 osoba, 1.132 novozaraženih

Ponovo je u Bosni i Hercegovini za dan zabilježeno više od 1.000 slučajeva novozaraženih od korone. Prema podacima entitetskih zavoda, u Federaciji je 729novozaraženih, a...

Dnevni izvještaj OKC-a

Na osnovu prikupljenih i obrađenih informacija po listi pitanja i dojavаma građana u protekla 24 časa dostavljamo vam sljedeći: redni broj služba vrsta informacije broj intervencija   1. Profesionalna vatrogasna jedinica 123 požari 0 tehničke...

KOŠARKAŠICE LAVOVA DRUGE NA MEĐUNARODNOM FINALU SPORTSKIH IGARA MLADIH

Ženska ekipa KK Lavovi Brčko u basketu 3×3 predstavljajući Bosnu i Hercegovinu osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih za 2020....

PREKO 1.250 NOVOZARAŽENIH OSOBA U POSLJEDNJA 24 SATA U BIH

U Bosni i Hercegovini su potvrđen je još 1.251 slučaj zaraze koronavirusom, od 2.694 testirane osobe. Broj novozaraženih u odnosu na jučer veći je...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -