Utorak, 20 Oktobra, 2020
No menu items!

Tijelo Davida Dragičevića ekshumirano i preneseno u drugi sanduk

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića obavljena je na groblju u Banjoj Luci, gdje su se okupili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Nakon ekshumacije, Davidovo tijelo prebačeno je u drugi sanduk.

– Nastavljamo svoju borbu. Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslana jedna poruka – mrtvi ovdje nemaju mira – kazao je Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida”.

David Dragičević će 15. marta biti ponovo sahranjen u Austriji, gdje živi njegova majka.

Podsjećamo, zahtjev za ekshumaciju su podnijeli roditelji 21-godišnjeg mladića da bi ga sahranili u austrijskom gradiću Viner Nojštad.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši oicijske konferencije za medije 26. marta 2018. godine.

Devet mjeseci trajala su okupljanja građana, a koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u zločinačkoj državi.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svaku večer pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti tražiti u Evropi.

Okupljanje grupe građana “Pravda za Davida” održano je sinoć ispred Hrama Hrista spasitelja u Banjoj Luci.

– Ne znam kako ću sutra preživjeti. Vidjet ćemo. Ne znam. Teško se nositi sa svim što se dešava. Ja više ne znam na koji način da objasnim ljudima kako se osjećam, neka se svako pokuša staviti na moje mjesto i sve će mu biti jasno – rekla je sinoć Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića. Podsjećamo, iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

izvor/foto: avaz.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Obavještenje Inspektorata Brčko distrikta

S ciljem preventivnog djelovanja, a u skladu s odredbom člana 6. Zakona o inspekcijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine...

DVIJE UBJEDLJIVE POBJEDE KADETKINJA KK LAVOVI NA STARTU ŽENSKE OMLADINSKE LIGE BOSNE I HERCEGOVINE

Proteklog vikenda u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli održan je prvi turnir ovosezonskog izdanja Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja. Košarkašice KK...

Određen pritvor još dvojici zastupnika u Skupštini Distrikta

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je pritvor još dvojici zastupnika u Skupštini Distrikta, koji su osumnjičeni da...

Brčanska Policija obilježila Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

Povodom obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se u svijetu obilježava 18. listopada, danas je na Trgu mladih u Brčkom postavljen štand...

Tanja Karać prvakinja države u konkurenciji juniorki

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine u Taekwondou koje je održano u Zenici 18.10.2020.godine Taekwondo klub "Goku" Brčko nastupio je sa 5 takmičara. Prvakinja države u...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -