Četvrtak, 22 Oktobra, 2020
No menu items!

Bijeljina: Maloljetnik napao djevojku nožem

Maloljetna A. M. (17) iz Bijeljine zadobila je teške tjelesne povrede na grudnom košu kada ju je u noći s petka na subotu, dva sata iza ponoći, nožem napao, također, maloljetni A. H. (17) iz Bijeljine. Policija je izvršila uviđaj i nakon kompletiranja predmeta, izvještaj će biti predat nadležnom tužilaštvu, saopćio je dežurni operativni u Policijskoj upravi Bijeljina, istakavši da je policija dobila dojavu u 2.25 sati, u subotu rano ujutro.

Dežurni tužilac, koji je upoznat s detaljima ovog krivičnog djela, kazao je da je djevojka u početku negirala da ju je navedeni A. H. ubo nožem, da bi poslije izjavila da su nekada bili u vezi.

Na licu mjesta pronađen je nož, koji je mladić odbacio s mjesta na kome je ležala povrijeđena djevojka. A. M. je medicinski zbrinuta i nije u životnoj opasnosti. Provest ćemo istragu i ispitati sve navode i činjenice – izjavio je dežurni tužilac.

Na mjestu gdje je djevojka napadnuta, u naselju Ledinci, kod kružnog toka, prekoputa pizzerije „Mondo“, jutros smo u neposrednoj blizini zatekli dva policijska vozila.

Taksista koji se u tom trenutku zatekao u neposrednoj blizini kaže da je njegov kolega, taksista, u ranim jutarnjim satima vidio policiju, koja je vršila uviđaj, a vidio je i povrijeđenu djevojku, koja je bila pokrivena nekim ćebetom, prije nego što je došla ekipa Hitne pomoći.

U pizzeriji „Mondo“ kažu da je mladić djevojku napao nožem kod kioska, neposredno uz kružni tok. Radnik pizzerije kaže da je djevojka ležala između drveta i velikog reklamnog panoa. On pretpostavlja da je u pitanju ljubomora, kao okidač koji je doveo do incidenta.

Policija je brzo uhvatila napadača, jer su policijski službenici bili u blizini. Vidite i sami šta nam se sve dešava. Djeca, socijalno nezrela, potežu noževe i tako iskazuju svoju potisnutu ljubomoru i navodne emocije. Da nije žalosno, bilo bi smiješno – kaže ovaj sagovornik, koji se nije želio predstavljati.

U obližnjoj prodavnici kažu da su rano ujutro vidjeli žutu traku i brojčane oznake, u vrijeme dok je policija vršila uviđaj.

izvor: Avaz.ba / foto: Avaz.ba

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

U BiH 999 novozaraženih, preminulo 20 osoba

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je ukupno 999 novih slučajeva koronavirusa. To je za 73...

Presjek stanja: U Brčkom šest novih slučajeva zaraze virusom korona

Saopštenje Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH Presjek stanja za 22.10.2020. godine Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Sa današnjim danom, kao i prethodna četiri...

Miralem Pjanić zauzeo svoju poziciju

Miralem Pjanić odigrao je prvu utakmicu za Barcelonu u početnom sastavu. Bh. reprezentativac zauzeo je svoju poziciju u utakmici Lige prvaka protiv Ferenvaroša. I sve je...

VRAĆA SE KARANTIN: Češka uvela zabranu kretanja stanovništva

Vlada Češke je preduzela daljnje korake u borbi protiv pandemije Covid-19. Od četvrtka je vlada naredila ograničenja kretanja i kontakata s ljudima, osim putovanja na...

SBB BRČKO DISTRIKTA BiH ZBOG POGORŠANJA  EPIDEMIOLOŠKE  SITUACIJE  PREKIDA ODRŽAVANJE PREDIZBORNIH  SKUPOVA  U  ZATVORENOM PROSTORU

Zbog drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije te povećenja broja oboljelih od virusa Covid-19,  Izborni štab SBB-a Organizacija za Brčko distrikt BiH je donio odluku da...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -