Petak, 29 Marta, 2024
No menu items!

Azrin Hodžić nakon napada u Prijedoru: Žalosno je što nam se ovo dešava

Vjerujem da će policija i tužilaštvo odraditi svoj dio posla kako treba, a žalosno je što nam se ovo dešava. Mi živimo svi u Bosni i Hercegovini i zašto nekom smeta grb BiH, rekao je Hodžić za Anadolu Agency.

Kozarčanin Azrin Hodžić (39) doživio je u ponedjeljak pravu noćnu moru nakon što ga je napao Prijedorčanin Renato Marjanović. Do susreta je došlo na jednoj stanici otpada u Prijedoru, gdje je Marjanović tražio od Hodžića da skine grb Bosne i Hercegovine sa prikolice. Hodžić je u početku mislio da je sve neslana šala, a Marjanović ga je napao i fizički, vidjevši da ga Hodžić nije poslušao.

Sve je prijavljeno prijedorskoj Policijskoj upravi, odakle su saopštili tokom dana da je Marjanović lišen slobode zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje, kao i nanošenja tjelesnih povreda Azrinu Hodžiću.

– „Prijetio mi je nekom grupom i Mrđom“ –

Azrin Hodžić je u izjavi za Anadolu Agency (AA) rekao da je i dalje uznemiren nakon napada, te da je u početku mislio da je sve šala.

„U početku to nisam shvatio ozbiljno, mislio sam da se meni nepoznat mladić, koji se dovezao na otpad u bijelom kombiju, šali. Dok sam vadio otpad na vaganje, pozvao me je i rekao mi da me ‘jedna grupa i Mrđa’ prate i da odmah skinem grb BiH sa cerade. Rekao sam mu da ću skinuti i nastavio nositi otpad“, ispričao je Hodžić i naveo da mu je napadač potom prišao s leđa, uhvatio ga za vrat i tri puta ga udario šakom u glavu.

Od tih udaraca je, kako je rekao, pao na koljena.

„Od tih urdaraca sam pao na koljena, ali sam se brzo pridigao, uhvatio napadača oko struka i odgurnuo ga od sebe. U tom trenutku sam opipao neki tvrd predmet i pomislio da za pojasom ima pištolj ili nož. Munjevitom brzinom sam razmišljao šta da radim i odlučio sam da budem smiren. Rekao sam mu da ću skinuti grb. Uzeo sam šrafciger i počeo ga skidati, a on je več bio počeo trgati i ceradu i grb, prije nego što me je udario. Natjerao me da se izvinim prijedorskim Srbima zbog grba i rekao da ako u Predsjedništvu BiH ne stoji srpska zastava, neće ni grb BiH biti u Prijedoru. Morao sam obećati da ga više neću stavljati, a on je sve snimao mobilnim telefonom. Nakon toga se smirio i čak mi rekao da ukoliko me neko bude dirao i pravio mi probleme da se njemu obratim da me zaštiti“, istakao je Hodžić, koji je nakon napada sve prijavio i detaljno ispričao prijedorskoj policiji, navodeći da je Marjanović nakon svega prijetio i radnicima otpada i njemu, da će im “ukoliko ga prijave zaklati porodicu”.

Hodžić kaže da na otpadu takođe postoji video nadzor i da je na snimku zabilježen ovaj napad.

Hodžiću je Marjanović potpuno nepoznat i kaže da mu nije nimalo jednostavno, jer se nikad ne zna šta je ko spreman učiniti.

„Ljudi mi danas govore za njega da je inače nasilan, ja ga zaista ne znam od ranije. Ni sa kim nisam do sada imao problema. Vjerujem da će policija i tužilaštvo odraditi svoj dio posla kako treba, a žalosno je što nam se ovo dešava. Mi živimo svi u Bosni i Hercegovini i zašto nekom smeta grb BiH?”, pita se Hodžić.

Marjanović je sve što je snimio kamerom na telefonu objavio i na svom profilu na društvenim mrežama.

Iz policije je saopšteno da je R. M. (1988) iz Prijedora uhapšen u utorak oko 13.00 časova zbog postojanja osnova sumnje da je „na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru počinio krivična djela: Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, te tjelesne povrede na štetu tridesetdevetogodišnjeg A. H. iz Prijedora. Sve dalje mjere i radnje prema licu lišenom slobode preduzimaće se u saradnji sa postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

izvor / foto: AA

Najnovije vijesti

Započeti intenzivni radovi na Centru za upravljanje otpadom u Brčkom

Šef Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Majazudin Vehabović, najavio je intenzivne radove na projektu Centra za...

Održan sastanak na temu “Kuda ide romska nacionalna manjina u Brčko distriktu BiH?”

U Brčko distriktu BiH, romska zajednica već duže vrijeme živi na marginama društva, suočena s nizom izazova i problemima. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde,...

Stranka za BiH Brčko proširila svoje redove za dva nova člana

Predsjednik Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, dr. Zijad Nišić, danas je u prostorijama stranke svečano uručio članske karte skupštinskom zastupniku Benjaminu Malkiću i...

Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje zbog odbijanja mjera zaštite Nizami Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH potvrdilo je da je protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, Lejle Numanović, podignuta disciplinska tužba zbog odbijanja mjera...

Ponovo zemljotres u Sarajevu

Sarajevo je danas oko 18 sati ponovo zatresao zemljotresa, drugi u danu. Prvi, jačine 4.2 stepeni po Richteru, zabilježen je u jutarnjim satima oko...
- Reklama -

Više vijesti