Srijeda, 28 Oktobra, 2020
No menu items!

Šepić: Nezavisni blok ostaje opozicija

On je rekao da je Nezavisni blok nastao kao odgovor na stari način vođenja politike i da ostaje vjeran svojim idejama.

“Mi nismo stranka koja je u kampanji govorila jedno, a sad govori drugo. Neki naši izabrani zastupnici odustali su od ove ideje. Ja se kao predsjednik stranke izvinjavam biračima ukoliko smo iznevjerili ideju”, kazao je Šepić.

Istakao je da će Nezavisni blok biti opozicija te da će se držati one ideje iz koje je i nastao kao politički projekt.

Zastupnica Nezavisnog bloka u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aida Baručija pozvala je vlast da napokon počne raditi, a parlamentarce u državnom organu zakonodavne vlasti da podrže njen Prijedlog izmjena Zakona o akcizama BiH kojim se novac od akciza raspoređuje na liječenje.

Aida Baručija, zastupnica u Parlamentu BiH, kazala je da su odmah počeli raditi.

“Pozivam zastupnike da se izdignu iznad vlastitih interesa i počnu raditi u interesu naroda. Mi ćemo zahtijevati da Zastupnički dom PSBiH zauzme stav kako bi se spriječio porast akciza i stope PDV-a”, kazala je Baručija.

Zastupnik u Parlamentu FBiH Amer Obradović najavio je inicijativu za izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak, kojim bi se sa sadašnjih 300 KM podigao neoporezivi dio dohotka na 600 KM, kao i inicijativu kojom nadležni organi trebaju propisati minimalnu i zagarantovanu cijenu i siguran otkup poljoprivrednih proizvoda.

Ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić prezentirao je mjere u kojima je nova vlada prvi put podigla sredstva za poticaje, 3 posto od budžeta, te su osigurali 15 miliona KM za podršku otvaranja novih radnih mjesta i biznisa u Unsko-sanskom kantonu.

Član Predsjedništva i makroekonomista Faruk Hadžić pojasnio je ekonomske efekte predloženih mjera koje su samo jedne u nizu ekonomskog programa NB-a, za stimulisanje privrede i povećanje plata.

Konferenciji za medije su također prisustvovali članovi Predsjedništva NB-a Razija Mujanović, Darko Jotanović i Admir Čavalić te članovi Velikog odbora NB-a Admir Mujanović i Almir Rašidović.

(Klix.ba)
- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Bijela kuća proglašava pobjedu nad koronavirusom uprkos porastu broja zaraženih u SAD-u

Ured za nauku i tehnologiju Bijele kuće objavio je da se "okončava pandemija koronavirusa", što je stavljeno na sami...

U Republici Srpskoj preminulo 14 osoba, 630 novoozaraženih

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 1.408 laboratorijskih uzoraka, a novi virus je potvrđen kod 630 osoba. Radi se o 337...

Je li bačeno 10,5 miliona KM na kineske respiratore, vraćaju li se u Peking

Na KCUS je u 9.30 sati planirana instalacija 16 respiratora koji su iz Kine uvezeni iz BiH. Radi se o respiratorima koje je uvezla firma "Srebrena malina"...

Narod i pravda o prijetnjama upućenim nosiocu liste

Prijetnjama koje upućujete našem nosiocu liste kao i primitivnim i huškačkim komentarima kandidatima Naroda i Pravde nećete zaustaviti već započete procese mijenjanja stanja iz...

U Kantonu Sarajevo 367 novozaraženih osoba koronavirusom

U Kantonu Sarajevo je, u protekla 24 sata, potvrđeno 367 novozaraženih osoba koronavirusom. Ovo su rezultati laboratorijskih testiranja 817 uzoraka, prikupljenih od 25. do 27....
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -