Petak, 30 Oktobra, 2020
No menu items!

Požar u Parizu: Osam mrtvih i 30 povrijeđenih

Najmanje osam ljudi je poginulo u požaru u stambenoj zgradi u Parizu. Povrijeđeno je 30 ljudi, među kojima i tri vatrogasca. Jedna osoba je u teškom stanju, prenosi BBC.

“Broj žrtava bi mogao da se poveća jer požar koji je zahvatio sedmi i osmi sprat još nije ugašen”, rekao je portparol vatrogasne službe novinskoj agenciji AFP.

Za sada nije poznato šta je izazvalo požar u popularnom 16. pariskom arondismanu.

Državni tužilac u Parizu Remi Heitz rekao je novinarima da se sumnja na “krivični” uzrok požara i da je jedna žena u pritvoru.

Vatra se u ponedjeljak navečer proširila na dva sprata zgrade sagrađene ‘70-tih godina, prisiljavajući stanovnike da se popnu na obližnje krovove kako bi umakli vatrenoj stihiji.

Zvaničnik gradske uprave u Parizu Emanuel Gregor izjavio je da su sve žrtve stanari zgrade, te da je požar izbio na višim spratovima, nakon čega se proširio na ostale dijelove zgrade.

Oko 200 vatrogasaca raspoređeno je na mjestu događaja, gdje pomažu u spašavanju zarobljenih na krovovima. S merdevinama je evakuisano oko 30 ljudi.

“Kad smo stigli, suočili smo se s apokaliptičnom situacijom. Mnogi ljudis s prozora tražili su pomoć “, rekao je glasnogovornik.

Okolne zgrade u blizini požara u elitnom kvartu su evakuisane. Područje je popularno među turistima zbog brojnih znamenitosti, uključujući Trocadero s pogledom na Eiffelov toranj, stadion Paris Saint-Germaina, Park prinčeva, Bolonjsku šumu i niz luksuznih trgovina i restorana, navodi Guardian.

 

(Izvor: BHRT, Foto: Twitter)

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Produžen pritvor Stojanu Bavarčiću zbog nezakonitog prijavljivanja birača za glasanje van BiH

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom produžio je pritvor Stojanu Bavarčiću*, osumnjičenom da je...

Održan zajednički sastanak Brčkog i entiteta na temu autoputa

Izgradnja saobraćajnih koridora kroz distrikt Brčko, koji će činiti trasu autoputeva od Vukosavlja ka Bijeljini i Sarajeva ka Beogradu, bila je tema prvog zajedničkog...

Grupa “Iron Maiden” najavila povratak u Zagreb

Muzička institucija "Iron Maiden" najavila je nastavak turneje"Legacy Of The Beast" po brojnim evropskim stadionima i arenama pa će ih tako fanovi iz regiona...

Presjek stanja u BiH: Preminula 21 osoba, 1.903 novozaraženih

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini zabilježeno je skoro 2.000 novozaraženih i 21 smrtni slučaj. U protekla 24sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije...

U Republici Srpskoj devet preminulih i 649 novozaraženih

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 sata, izvršеnо је tеstirаnjе 1.371 lаbоrаtоriјskog uzоrkа, а virus je pоtvrđеn kоd...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -