Nedjelja, 26 Juna, 2022
No menu items!

Još uvijek kritično u Busovači, kod Kaknja i Jajca

Iako je stanje na poplavljenim područjima Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona i Kantona Sarajevo jutros nešto bolje nego juče, i dalje je vanredno na području Busovače, Kaknja, Jajca i Nemile, saopšteno je iz FUCZ-a.

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno na ulazu u Bugojno, javlja BIHAMK. Za vrijeme ove obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Takođe, zbog izlijevanja rijeke Plive vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad – Jajce u mjestu Jezero.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i dalje su na terenu radi pomoći lokalnom stanovništvu u odbrani od poplava. Na terenu su i stotine pripadnika civilne zaštite i drugih službi spašavanja koji će tokom noći dežurati pored riječnih korita.

Više od 50 pripadnika FUCZ tokom noći je bilo u Busovači, gdje su uspjeli osposobiti putnu komunikaciju pumpama prebacujući vodu s jedne strane rijeke Bosne na drugu.

Iako je situacija u Kaknju bila kritična i sinoć, dok su rijeke na većini područja stagnirale, vodostaj u Kaknju je rastao. Međutim, v. d. načelnika Kaknja Aldin Šljivo je izvijestio da su se rijeke povukle u svoja korita.

U Opštini Kakanj, kao i u Busovači, tokom noći su bile angažovane noćne smjene pripadnika opštinske civilne zaštite, koji su pravili nasipe i štitili objekte pored rijeka, s obzirom na to da je povećanje nivoa iznad kritične tačke uslijedilo tek u večernjim časovima.

 

(BHRT)

Najnovije vijesti

U ponedjeljak “Mladi pitaju” u brčanskoj Skupštini

U ponedeljak, 27. juna Vijeće/Savjet mladih Brčkog okupiće na jednom mjestu zastupnike Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH te...

Raspored radarskih kontrola za period od 27. 06. do 03. 07. 2022. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vršit će unaprijed najavljene kontrole radarskog mjerenja brzine kretanja...

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade pojačava nivo edukacija poljoprivrednih proizvodača

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade tokom ove godine, dobrim dijelom je već realizovalo Plan aktivnosti u vezi sa edukacijama proizvođača iz različitih oblasti. Dvije...

BiH: Od 18. jula novo povećanje cijena cigareta

Ljubitelje cigareta od narednog mjeseca očekuje novo povećanje cijena, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Uprave za indikretno oporezivanje BiH (UIO BiH). Kako  je potvrđeno iz UIO...
- Reklama -

Više vijesti