Utorak, 20 Oktobra, 2020
No menu items!

BH Pošta i Pošte Srpske promovisale poštanske marke “EYOF 2019”

Poštanske marke na kojima se nalaze ilustracije prvih omladinskih olimpijskih igara nakon Zimske olimpijade 1984. godine ostat će kao svjedoci jednog lijepog perioda u kojem su Bosna i Hercegovina i Sarajevo ponovo bili u centru evropskog, ali i svjetskog zbivanja.

Poštansku marku “EYOF 2019” koju je pripremila BH Pošta, dizajnirala je Saira Imamović. Tiraž bloka marke je 10.000 primjeraka, a nominalna vrijednost jednog bloka je 2,50 KM.

Pošte Srpske takođe su poštanskom markom dale doprinos Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu. Marka je izdata u tiražu od 15.000, nominalne vrijednosti 2 puta 2,70 KM, a autor je dizajner Pošta Srpske, Božidar Došenović.

Obje pošte izdale su i prigodni FDC koverat.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo je u svom obraćanju istakao da će poštanske marke ostati kao svjedočanstvo, ali i podstrek budućim generacijama da nastave podržavati olimpijsku tradiciju Sarajeva.

“Kao društveno-odgovorna kompanija, BH Pošta je ponosna što je dio važnog događaja i što će ovom poštanskom markom ući u istoriju održavanja prvog Evropskog omladinskog sportskog festivala u BiH.”

Generalna direktorica Pošta Srpske, Jasminka Krivokuća takođe je izrazila zadovoljstvo što Pošte Srpske učestvuju u promociji ovog velikog događaja.

“Pošta redovno prati i podržava sve sportske i kulturne manifestacije. Sportski događaj koji će okupiti više od 1000 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja, a gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo dati priliku da ugoste više od 5.000 ljudi, svakako je zaslužio svoju poštansku marku.”

Prisutnima su se obratili i predstavnici gradova domaćina EYOF-a 2019, te predstavnici Olimpijskog komiteta BiH, koji su podržali nastojanja dva javna poštanska operatera da izradom poštanskih maraka podrže ovaj veliki festival sporta. Izrazili su nadu da će predstojeći dani biti dani ponosa i uspjeha, te su svim sportistima poželjeli fer i korektnu borbu i ugodan boravak u našoj zemlji.

(Klix.ba)
- Reklama -
- Reklama -

Najnovije vijesti

Obavještenje Inspektorata Brčko distrikta

S ciljem preventivnog djelovanja, a u skladu s odredbom člana 6. Zakona o inspekcijama Brčko distrikta Bosne i Hercegovine...

DVIJE UBJEDLJIVE POBJEDE KADETKINJA KK LAVOVI NA STARTU ŽENSKE OMLADINSKE LIGE BOSNE I HERCEGOVINE

Proteklog vikenda u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli održan je prvi turnir ovosezonskog izdanja Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja. Košarkašice KK...

Određen pritvor još dvojici zastupnika u Skupštini Distrikta

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je pritvor još dvojici zastupnika u Skupštini Distrikta, koji su osumnjičeni da...

Brčanska Policija obilježila Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

Povodom obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se u svijetu obilježava 18. listopada, danas je na Trgu mladih u Brčkom postavljen štand...

Tanja Karać prvakinja države u konkurenciji juniorki

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine u Taekwondou koje je održano u Zenici 18.10.2020.godine Taekwondo klub "Goku" Brčko nastupio je sa 5 takmičara. Prvakinja države u...
- Reklama -

Više vijesti

- Reklama -