Utvrđen dnevni red za 34. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta

MARKETING

Danas je održan pripremni sastanak za narednu sjednicu Skupštine Brčko distrikta. Utvrđen je dnevni red za 34. redovnu sjednicu tako da poslanici mogu početi raditi nakon pauze koja je prvo uslijedila zbog sezone godišnjih odmora a potom i zbog predizborne kampanje i Opštih izbora u našoj zemlji. Na dnevnom redu je, između ostalog, nekoliko zakona.

“Izmjene zakona o premjeru i katastru nekretnina u Brčko distriktu po hitnom postupku. Važan je i Zakon o obrazovanju odraslih na koji jako dugo čekamo u Brčkom. Idemo i za Zakonom o službenicima i namještenicima u pravosuđu Brčko distrikta u drugom čitanju, te Zakon o izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim sistemima. U pitanju je važan zakon koji će omogućiti konačnu primjenu sistema fiskalizacije na području Brčko distrikta. On će, očekujem, izazvati veliku pažnju poslanika i dugu, isrpljujuću i argumentiranu raspravu koja će biti u funkciji stvaranja što manjih pritisaka na one koji se bave privrednom djelatnošću a koji nisu u mogućnosti da ispoštuju nove namete. Prijedlog odluke o odobravanju uvrštavanja projekta na listu projekata javno privatnog partnerstva. U pitanju je LED rasvjeta te da konačno i sa tim krenemo u Brčko distriktu. Mi na godišnjem nivou izdvajamo oko 2 miliona maraka za električnu energiju za javnu rasvjetu a na ovaj način bismo obezbijedili velike uštede” rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT