Španija: U poplavama na Majorci stradalo najmanje 10 ljudi

MARKETING
Foto: BBC
Najmanje 10 ljudi je poginulo u poplavama na Majorci, dok se tri osobe vode kao nestale, saopštile su spasilačke službe Balearskih ostrva.

Iz spasilačkih službi su rekli da spasioci tragaju za petogodišnjim dječakom i za njemačkim bračnim parom.

Posljednji kontakt sa dvoje Nijemaca bio je njihov poziv prijatelju, kome su rekli da su zarobljeni u kolima, izjavila je njemački konzul Sabin Lamers.

Civilna garda je saopštila da je tijelo dječakove majke pronađeno u srijedu, a navodno je ona uspjela da iz kola izvadi sedmogodišnju kćerku ali je nju i sina odnijela voda.

Prema podacima regionalne spasilačke službe, u poplavama na Majrorci poginuli su britanski bračni par, 80-ogodišnja Holanđanka i šest španskih državljana. Identitet jedne žrtve još nije potvrđen.

Poplavama je najteže pogođeno mjesto Sant Lorens, koje se nalazi 60 kilometara od Palme, glavnog grada Majorke, a ta zona je veoma popularna turistička oblast.

Juče je regionalna vlada Balearskih ostrva saopštila je da je palo 220 litara kiše po kvadratnom metru.

Na Balearskim ostrvima proglašena je trodnevna žalost.

 

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT