Jak ciklon pogodio istočnu obalu Indije

MARKETING
Foto: Accuweather
Usljed udara snažnog ciklona u istočnoj Indiju, oštećene su kuće od blata, srušeno je brojno drveće i bandere, a vlasti su skoro 300.000 ljudi izmjestile na više tačke.

Iz Indijske meteorološke agencije su saopštili da je oluja Titli (Leptir) udarila vjetrovima i do 150 kilometara na sat i donijela velike kiše u državi Orisa, kao i dijelovima susjedne države Andra Pradeš.

Zbog udara ciklona zatvorene su škole, a vazdušni i željeznički saobraćaj su obustavljeni.

Vlasti su uspostavile više od 800 skloništa snabdjevenih hranom i drugim potrepštinama.

Orisa je podložna ciklonima, koji nastaju u Bengalskom zalivu, a u razornoj oluji 1999. godine poginulo je više od 15.000 ljudi.

Upozorenje na oluju izdato je i u Bangladešu.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT