Gornji Rahić dobio teretanu na otvorenom i novo šetalište

MARKETING

Sa ciljem da mlade ljude aktivira na pozitivan način i pruži alternativu svim nasilnim oblicima ponašanja  Međunarodna organizacija za migracije  u okviru svoje inicijative i uz finansijsku pomoć USAID-a  podržala je  projekat za teretanu na otvorenom kao i šetalište za mlade u Gornjem Rahiću.

U projekat za novo šetalište i teretanu na otvorenom uloženo je oko 30.000 konvertibilnih maraka.

“Projekat je finansirao USAID a  u nadležnost Mjesne zajednice Gornji Rahić spada održavanje” rekao je Mirza Mešanović, predsjednik Mjesne zajednice Gornji Rahić.

“Cilj samog projekta je aktiviranje mladih ljudi iz Gornjeg Rahića i okolnih mjesta da se oko pozitivnih stvari, oko sporta, angažuju i učestvuju tako i u samim promjenama u društvu” rekla je Antonija Maleš-Pljevljak, predstavnica Međunarodne Organizacije za Migracije (IOM).

Screen Shot 2018-10-11 at 15.37.39

Mještani Gornjeg Rahića kao najmnogoljudnije mjesne zajednice u Brčkom smatraju da je ovo jako pozitivna stvar za njih.

“Veliki plus za našu mjesnu zajednicu je teretana na otvorenom koja je i prilika nama mladima da se više posvetimo sportu” rekao je Bilal Ribić.

“Kao roditelj mogu da kažem da je ovo dobro  za djecu. Ima zanimljivih stvari koje oni mogu da koriste, a dobro je i za nas ostale građane jer i mi možemo da se prošetamo i relaksiramo ovdje” zaključio je Mirza Mešanović, predsjednik Mjesne zajednice Gornji rahić.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT