Zmajevi napredovali pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj rang-listi

MARKETING
Foto: Klix.ba

FIFA je danas objavila novi poredak reprezentacija, a Bosna i Hercegovina je, zahvaljujući pobjedama nad Sjevernom Irskom i Austrijom u Ligi nacija, skočila za čak pet mjesta u odnosu na prethodni mjesec i sada je 34. na svijetu sa 1.468 bodova.

Odmah iza tima selektora Roberta Prosinečkog je Srbija sa 1.463 boda, dok je Slovenija negativni rekorder u prvih 100, budući da su pali za čak šest mjesta i zajedno s Ganom imaju najveći pad.

Hrvatskoj nije naštetio potop u Elcheu protiv Španije pa je ekipa Zlatka Dalića i dalje četvrta na svijetu, a prvi put u historiji FIFA-inog rankinga vodeću poziciju dijele dvije reprezentacije.

Francuska je sa 1.729 bodova i dalje na vrhu, ali sada joj se tamo pridružila Belgija koja je u proteklom periodu osvojila šest novih bodova.

Uz pad Danske sa devetog na deseto mjesto, to je ujedno i jedini pomak među 10 najboljih na svijetu.

Inače, Hrvatska je na posljednjem FIFA-inom poretku imala 1.643 boda, a sad je na 1.634 i opasno joj za vratom puše petoplasirani Urugvaj (1.632), dok je Njemačka skočila za tri mjesta pa je sada 12. na svijetu.

(Klix.ba)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT