U Omladinskom centru održano javno otvaranje projekata civilnog društva

MARKETING

U okviru Javnog poziva za finansiranje ili sufinansiranje projekata udruženja građana i fondacija Brčko distrikta BiH koji je objavilo Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH danas je u Omladinskom centru u Brčkom Komisija za dodjelu sredstava grantova održala javno otvaranje projekta.

Anica Radić-Savić, šef Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama Brčko distrikta BiH, kazala je da su stigla ukupno 42 projekta koja su u vezi sa prevencijom maloljetničkog prestupništva, narkomanijom, poboljšanjem položaja manjina, poboljšanjem prava žena, djece i slično.

„Komisija je danas u petočlanom sastavu na javan način otvorila pristigle prijedloge projekata gdje je istovremeno i provjerila da li su sve prijave uredne. Očekujemo da dobijemo dobre projektne ideje i da će Komisija vrlo pedantno i pažljivo odabrati one koje su najkvalitetnije. Svi ovi zahtjevi su dio javnih politika Vlade Brčko distrikta BiH i sadržani su u strateškim dokumentima ili akcionim planovima koje je Vlada donijela. Ovo je još jedna prilika civilnom društvu da pokaže koliko zna i umije i koliko je voljno da sudjeluje u pomoći pri realizaciji vladinih politika“, kazala je Radić-Savić.

Za ove namjene izdvojeno je 170.000 KM. Polovina sredstava namijenjena je za udruženja mladih, dok je ostatak izdvojen za ostala udruženja građana sa područja Distrikta.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT