Moon u Pyongyangu: Odbacimo neprijateljstva, ujedinimo se

MARKETING
Foto: AP
Lideri dvije Koreje Mun Džae In (Moon Jae-in) i Kim Džong Un (Kim Jong-un) posjetili su danas krater jezera na vrhu vulkana koji se smatra svetim u Sjevernoj Koreji, posljednjeg dana Munove posjete Pjongjangu (Pyongyang).

Mun je tom prilikom rekao da bi odnosi između dvije Koreje trebalo da se poboljšaju s pozivom na okončanje 70-godišnjeg neprijateljstva i izgradnju budućnosti mira i prosperiteta.

“Živjeli smo zajedno 5.000 godina, a odvojeno 70 godina. Sada predlažem da u potpunosti odbacimo neprijateljstvo iz proteklih sedam decenija i napravimo veliki korak naprijed ka miru, kako bismo ponovo postali jedno”, poručio je Mun, prenosi AP.

Sporazum dvije Koreje, potpisan na kraju samita i denuklearizaciji u Pjongjangu naišao je na odobravanje najuticajnijih zemalja svijeta.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT