Jemen: Broj stradalih u vazdušnom napadu povećan na 50

MARKETING
Foto: EPA
Najmanje 50 osoba je poginulo, a više od 70 je ranjeno u napadu koalicije, predvođene Saudijskom Arabijom, na autobus koji je prolazio pored prometne pijace na sjeveru Jemena, prenijeli su jutros lokalni mediji novi bilans žrtava jučerašnjeg napada.

Iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta ranije su saopštili da je u napadu poginulo najmanje 29 djece, mlađih od 15 godina, te da je ranjeno njih 30.

Predstavnici Koalicije koju predvodi Saudijska Arabija saopštili su da su meta napada bili pobunjenici Huti jer su, prema njihovim riječima, prethodnog dana ispalili raketu na jug Saudijske Arabije, pri čemu je nastradala jedna osoba.

Napad se dogodio na pijaci Dajan u provinciji Sada, uz granicu sa Saudijskom Arabijom, a za sada nije saopšten zvaničan bilans žrtava jer nije poznato koliko ljudi je bilo u autobusu i koliko je pješaka u okolini stradalo.

Jemenska militantna grupa Huti prihvatila je poziv Ujedinjenih nacija (UN) da izvrše nezavisnu istragu o jučerašnjem zračnom udaru koji je izvršila koalicija predvođena Saudijskom Arabijom. Od zračnog udara stradalo je najmanje 29-ero djece, prenosi Reuters.

U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT