SDP o radu vlasti u Brčko distriktu

MARKETING

Opštinski odbor SDP Brčko distrikta upriličio je danas konferenciju za novinare  na kojoj su sa javnošću željeli podijeliti svoj stav o aktuelnim političkim dešavanjima u Brčkom, s aosvrtom na rad izvršne i zakonodavne vlasti.

Članovi SDP su ovom prilikom istakli da se vlast Brčko distrikta “nije udostojila da u zadnje dvije godine redovno izvještava javnost o rezultatima njihovog rada”.

“Nažalost mi u SDP-u moramo reći da su njihovi rezultati rada ravni nuli. Vjerovatno radi toga i ne smiju izaći u javnost sa određenim podacima i pokazateljima šta su planirali a šta su ostvarili” rekao je Suad Burić, predsjednik OO SDP BiH Brčko distrikt BiH.

S tim u vezi iz SDP-a su pomenuli oblast zapošljavanja koja je po njima potpuno neuređena navodeći kao primjer zapošljavanja u Vladi Distrikta.

“Od decembra 2016. do aprila 2018. godine u odjeljenjima Vlade Brčko distrikta zaposleno je 948 osoba koje su istovremeno skinute se evidencije a da im se ne plaćaju porezi, doprinosi. Taj podatak je poražavajući za mlade i on ih vjerovatno i tjera iz ovog grada” rekao je Burić.

Izvršenje kapitalnog budžeta je, prema Burićevim riječima, najmanje u istoriji Brčko distrikta i kreće se oko 1%. Dodaje da  je preko 100 miliona maraka neutrošenog kapitalnog budžeta koji stoji u bankama, dok se Distrikt istovremeno zadužuje za desetine miliona maraka za završetak određenih projekata.

“Ti višemilionski projekti koji se trenutno rade u Brčko distriktu imaju puno poteškoća i stvaraju osjećaj i sumnju postojanja kriminala i korupcije u realizovanju tih projekata, prije svega zgrade policije, zaobilaznice, pompezno najavljivanog aerodroma…”

Iz SDP-a su se dotakli i teme dodjele grantova koja se dodjeljuju udruženjima, te izrazili sumnju u način raspodjele sredstava za ista. Kontatovali su na kraju da vlast u Distriktu ne radi svoj posao, mahom i zbog višestruke blokade rada Skupštine zbog različitih kriza.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT