Počinju radovi na Pelješkom mostu, trajat će oko četiri godine

MARKETING

Nakon što su osigurana bespovratna sredstva i potpisan ugovor za izgradnju prve faze cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, danas počinju radovi na izgradnju mosta kopno – Pelješac – potvrdio je za Media Servis ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković.

– Na samom početku radova rušit će se dio postojećih stupova i kreću po projektu istražni radovi koji trebaju dati odgovore na neka pitanja što se tiče temelja – prenosi Index.hr.

Butković zaključuje da će se najprije izgraditi most, a onda i ostale ceste koje povezuju jug s ostatkom Hrvatske.

Cijeli posao će trajati tri godine.

– Nakon toga očekujemo da će konačno Hrvatska biti spojena s Pelješkim mostom Paralelno s tim i druge faze tog projekta; pristupne ceste, obilaznica Stona i onaj dio povratka kopno od Stona. Vjerujemo da će čitav projekt s mostom i novom saobraćajnicom preko Pelješca biti gotov i mora biti gotov do 2022. godine – rekao je Butković.

(Index.hr)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT