Njemačka, Italija i Austrija: Evropa treba da zaštiti svoje granice

MARKETING
Ministri unutrašnjih poslova Njemačke, Italije i Austrije iznijeli su danas čvrst stav o pitanjima migracije i rekli da Evropa treba da zaštiti svoje vanjske granice i da se obračuna sa krijumčarenjem ljudi.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer razgovarao je sa kolegama ministrima iz Austrije i Italije, Herbertom Kiklom i Mateom Salvinijem, uoči šireg sastanka ministara unutrašnjih poslova Evropske unije.

Kikl je rekao da grupa želi da “pošalje jasnu poruku svijetu, posebno krijumčarima ljudi, da u budućnosti neće biti moguće i ne bi trebalo da bude moguće kročiti na evropsko tlo, ako nemate pravo na zaštitu”.

Zehofer je rekao da ministri, koji su svi tvrdog stava po pitanju migracije, traže evropska rješenja, ali i da svaki od njih trojice “zna da će to biti herkulovski podvig”.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT