OPCW: Moguće da je u napadu na sirijski Sarakeb korišten hlor

MARKETING
Foto: EPA
Postoji vjerovatnoća da je hlor korišten kao oružje u sirijskom gradu Sarakeb, u februaru, saopštili su iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW).

Ovo je najnoviji izvještaj o korištenju hemijskog oružja u građanskom ratu u Siriji, a iz OPCW-a su rekli da je misija koja istražuje upotrebu hemijskog oružja u toj zemlji “utvrdila da je hlor ispušten iz cilindra, putem mehaničkog udara u četvrti al-Talil u Sarakbu”.

Organizacija za zabranu hemijskog oružja nema mandat da odredi ko je odgovoran za napad.

Istovremeno, OPCW istražuje navode o korištenju hlora u Dumi, kod Damaska, 7. aprila.

O ovom slučaju još nije izdat izvještaj.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT