HDZ1990: Otvoreno pismo gradonačelniku i predsjedniku Skupštine Brčko distrikta BiH

JP Komunalno Brčko

Na našu adresu stiglo je otvoreno pismo upućeno sa adrese HDZ1990 Brčko koje prenosimo u cijelosti i bez intervencija

Poštovani,

Od kraja siječnja, kada smo Vam dostavili naš zajednički zahtjev, do danas nismo dobili nikakav odgovor te smo prinuđeni na ovaj način da iniciramo eventualne razgovore s Vama i rješavanje statutarne krize izazvane stvaranjem nove većine hrvatskih zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Cijenimo nužnim da povučete određene poteze u interesu svih građana Brčko distrikta BiH, ali i u interesu većine hrvatskih zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Mislimo da nisu opravdanje ni zadnja dešavanja u okviru srpskog bloka i da ignoriranjem većine hrvatskih zastupnika zbunjujete javnost a istovremeno negirate Vaše principe koje propagirate kad su u pitanju druga dva naroda.

Očekujemo Vaš poziv na razgovore, a uvjeravamo Vas da ćete u nama imati konstruktivne sugovornike.

S poštovanjem,

• Tomislav Stjepanović