Preporod Brčko uspješno organizovali promociju knjige “Kad sam bio Hodža” autora Damira Ovčine

MARKETING

U brčanskom Islahijetu  upriličena je promocija knjige  “Kad sam bio Hodža” autora  Damira Ovčine . Pored autora na promociji su govorili Emina Pita, profesorica bosanskog jezika i književnosti i
Ernad Osmić, magistar bosanskog jezika i književnosti.

Po kritikama i interesovanju koje ga prate, roman “Kad sam bio hodža” Damira Ovčine bez sumnje je jedno od najznačajnijih djela objavljeno na južnoslavenskom književnom prostoru, kako je to s razlogom Miljenko Jergović napisao.

“Knjiga je izuzetno zanimljive tematike, zanimljivog jezičkog izražaja, neobična sa kratkim rečenicama gdje se izbjegavaju glagolski oblici.Tematizira ratno vrijeme u BiH, vezana je za Grbavicu. Glavni lik je narator. U knjizi ne postoje imena a razlog je što autor knjige ljude ne dijeli po imenima već po postupcima” rekla je Emina Pita, profesorica bosanskog jezika i književnosti.

“Jednostavno je napisan, ali je toliko suzbijen  u značenju da bih ga ja nazvao stećkom romanom, pošto je to značenje eliptično, sažeto. Govori o mnogo čemu ali na tako pitak način” rekao je Ernad  Osmić, magistar bosanskog jezika i književnosti.

“Moj roman je iznenađenje i za mene tako da me iznenađuje i da imam čitalaca u Brčkom. Roman sam pisao da se može čitati bilo gdje i bilo kada. Sa jedne strane sam iznenađen i ako neko čita, a isto tako nisam iznenađen i ako neko ne čita” rekao je Damir Ovčina, autor.

Damir Ovčina u svom djelu bez patetike odaje počast ljudskosti u nevremenima, podsjećajući da i u ratnom getu, kada nestanu svi etički i drugi užasi, postoje oni koji će nam spasiti život i generalno život učiniti podnošljivijim.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT