Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH obilježila 26. godišnjicu Armije

MARKETING

Kordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine iz Brčko distrikta je polaganjem cvijeća i vijenaca na centralnom gradskom spomeniku otpočela je obilježavanje 15. aprila,  datuma na koji je 1992. godine i donešena odluka o formiranju armije.

15. aprila 1992. godine osnovana je Armija RBiH koja je imala značajnu ulogu u odbrani Bosne i Hercegovine po izbijanju agresije na nju.

“Mi se trebamo sjetiti tih vremena i iz tih vremena izvući pouku.  Pouka je da pokušamo graditi bolji ambijent i u našoj državi Bosni i Hercegovini a i u našem gradu. Grad Brčko nije tijesan ni za kogai u tom duhu Armija RBiH će i dalje raditi. Ovim putem moram istaći i dobru saradnju sa boračkim organizacijima iz druga dva naroda” rekao je Avdija Banda, predstavnik koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH.

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe poginulim borcima i šehidima Armije RBiH u Gornjem  Rahiću na šehidskom mezarju  koordinacija  boračkih udruženja nastavila je sa obilježavanjem 26. godišnjice osnivanja Armije RBiH.

“Današnji dan je jedan od najbitnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine. 15. aprila 1992. godine formirana je Armija Bosne i Hercegovine. Značaj Armije BiH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu je neprocjenljiv. Nikada Bosne ne ni bilo da nije bilo Armije Bosne i Hercegovine” rekao je Safet Bahor, Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Armije BiH Brčko.

“Supruga sam poginulog borca Mehmedović Ibrahima, majka troje djece. 22 godine  je prošlo od pogibije mog muža. Taj bol je uvijek prisutan” rekla je Fadila Mehmedović, supruga poginulog borca.

Cvijeće i vijence su na spomenicima i  na šehidskom mezarju položili članovi porodica, udruženja, delegacije političkih stranaka, a koordinacija boračkih udruženja 19.aprila predstaviće i Monografiju o nastanku i ratnom putu Drugog korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT