Turska: Izdati nalozi za hapšenje 70 pripadnika vojske

MARKETING
Tursko Tužilaštvo izdalo je naloge za hapšenje 70 vojnih službenika, zbog navodnih veza sa Fetulahom Gulenom (Fethullah Gülen), koga tamošnje vlasti smatraju odgovornim za organizovanje neuspjelog vojnog udara u Turskoj, u julu 2016. godine.

Policija je započela operacije u 34 pokrajine širom Turske, u okviru istrage koju vode tužioci u centralnoj turskoj pokrajini Koniji.

Turske vlasti su, zbog umiješanosti u neuspjeli vojni puč, uhapsile više od 50.000 ljudi, dok je više od 140.000 optuženo ili suspendovano sa radnih mjesta.

Zapadne zemlje kritikuju masovna hapšenja, a iz Ankare tvrde da su ovakve mjere neophodne u cilju borbe protiv prijetnje državnoj bezbjednosti.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT