SAD: Trump i dalje razmatra odluku o napadu na Siriju

MARKETING
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Donald Trump) još nije donio odluku o mogućoj vojnoj akciji u Siriji, saopšteno je iz Bijele kuće.

Tramp je kasno sinoć okupio tim za državnu bezbjednost kako bi razmotrili odluku o eventualnom napadu na Siriju, kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem, sirijske vlasti u Dumi.

Iz Bijele kuće je takođe saopšteno da Tramp nastavlja konsultacije sa premijerom Velike Britanije Terezom Mej (Theresa May) i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron).

Iz britanske Vlade su potvrdili da napad hemijskim oružjem ne može ostati bez odgovora, a Makron tvrdi da postoji dokaz o upletenosti sirijske vlasti u navodni napad hemijskim oružjem u Dumi, gdje je poginulo više od 40 ljudi.

Rusija je zatražila od Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija da danas održe sjednicu povodom ovog slučaja.

Prioritet je izbjeći direktan vojni sukob SAD i Rusije u Siriji, saopštile su ruske vlasti.

Stručnjaci međunarodne Operacije za zabranu hemijskog oružja saopštili su da sutra počinju istragu o potencijalnoj upotrebi hemijskog oružja u Dumi, a naredne sedmice će se u Hagu održati sastanak povodom toga.

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT