Sastanak o Izbornom zakonu: SNSD i HDZ blokiraju usvajanje

MARKETING

U Parlamentu BiH danas je održan sastanak o izmjenama Izbornog zakona BiH, na osnovu prijedloga SDP-a BiH, DF-a i SBB-a. Sastanak je inicirao predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, a pozvani su predstavnici stranaka koje su podržale ovo zakonsko rješenje.

– Sastanak je pokazao da 15 političkih stranaka želi sarađivati i želi pokušati spriječiti izborne krađe – poručio je poslanik SDP-a BiH Saša Magazinović nakon sastanka.

On je najavio da će uskoro biti formirana ekspertna grupa, koju će činiti predstavnici stranaka koje podržavaju ovaj prijedlog, prenose Vijesti.ba.

Magazinović je upozorio da SNSD i HDZ pokušavaju spriječiti usvajanje SDP-ovog, DF-ovog i SBB-ovog prijedloga, konstatirajući da je to pokazala i današnja sjednica Doma naroda BiH.

– Oni su, tražeći više pauza, pokušali odugovlačiti sjednicu kako bi se izgubio kvorum – naglasio je Magazinović.

Sastanku su prisustvovali Damir Arnaut iz SBB-a, Aleksandra Pandurević i Nenad Lalić iz SDS-a, Jerko i Mladen Ivanković Lijanović i Mladen Lijanović iz stranke Radom za boljitak, Sinan Sinanović, Saša Martinović i Nermin Nikšić, koji je sazvao sastanak. Na sastanku su bili i Hazim Rančić iz SDA, Damir Bećirević DF-a, iz A-sda Jasmin Emrić, te Zaim Backović iz BPS-a i Momčilo Novaković iz NDP.

(Vijesti.ba)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT