Ništa od ujedinjenja ljevice – DF i GS pozivaju na saradnju

MARKETING
“Iznenađeni smo i žao nam je što se na današnji sastanak nisu odazvali predstavnici SDP-a BiH i Naše stranka jer je poziv imao za cilj razgovore o zajedničkom nastupu na predstojecin izborima, izjavio je novinarima potpredsjednik Demokratske fronte (DF) Dženan Đonlagić.

On je to rekao nakon što je propao pokušaj da, u organizaciji DF-a, budu pokrenuti razgovori o ujedinjenju ljevice, a na kojima se najavljivalo učešće SDP-a, DF-a, Naše stranke i Građanskog saveza (GS). Dodao je da argumentacija predstavnika SDP-a o razlozima nedolaska “ne stoji”.

“Nigdje u našem pozivu nije bilo teme o ujednjenju. Naša želja je bila da razgovaramo o modelima za nastup i nismo za to da se preko medija međusobno prozivamo. Ipak, poziv ostaje i ko god želi da bude domaćin sastanka neka pozove – mi ćemo se odazvati”, dodao je Đonlagić i istakao da nije bilo govora o ukidanju stranaka, nego o pravljenju jednog “komplikovanog političkog projekta”.

“Taj prijedlog je sada mrtav. Idemo dalje. Imperativ je zajednički nastup”, rekao je Đonlagić.

Emir Suljagić iz Građanskog saveza je izrazio žaljenje jer je SDP odbio prijedlog za ujedinjenje ljevice.

“Sad znamo o čemu neće da razgovaraju, ali hajde da razgovaramo o onome o čemu žele. Od danas do jula imamo da razgovaramo o listama zajedničkim i kandidatima za Predsjedništvo. Uvjeren sam da u SDP-u ima mudrosti, pameti i strpljenja da ovaj proces dovedemo do kraja. Nećemo da pregovaramo putem medija, nego na jednom mjestu koje može i SDP BiH da odredi”, rekao je Suljagić.

 

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT