Franjić: Skupštinska većina nema kapacitet da radi u skladu sa Statutom

MARKETING

O aktuelnoj političkoj situaciji u svjetlu usvajanja budžeta Brčko distrikta govorili su iz HSS-a i HDZ 1990. Na konferenciji za novinare održanoj odmah nakon prekida sjednice Skupštine rečeno je da je sada već jasno da skupštinska većina nema kapacitet da donosi važne odluke, poput usvajanja budžeta.

Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih su iz HSS Braća Radić i HDZ 1990 opet pozvali na razgovore predstavnike skupštinske većine, kako bi rad Skupštine mogao biti nastavljen u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu.

“U prošloj sedmici je i sam gradonačelnik izjavio da očekuje da će svi hrvatski zastupnici sjesti i razgovarati, kako bi došli do dogovora oko usvajanja budžeta Brčko distrikta. Međutim, očigledno je da su se neki ljudi oglušili na taj poziv” rekao je Dragan Franjić, član Odbora HDZ 1990.

Franjić podvlači da skupštinska većina nema kapacitet da radi i donosi važne odluke, što se ponajbolje vidi iz opetovanog prekidanja sjednica Skupštine.

“Skupštinska većina treba da djeluje sukladno Statutu i to je politička priča. Razvoj dalje situacije zavisi od mogućnosti dogovora.”

Iz ove dvije stranke podvlače da se nadaju kako ovaj budžet neće doživjeti sudbinu onoga iz 2015. godine, kada je “pao na sudu.”

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT