Regionalno druženje planinara na Majevici

MARKETING

Regionalno druženje planinara postalo je već tradicija u Brčkom, a i ove godine je upriličeno povodom obilježavanja godišnjice Brčko distrikta BiH.

Organizator planinarskog druženja bilo je PD Platani iz Brčkog, a pridružili su im se brojni planinari iz okruženja.

“Staza je lagana, nazvao bih je stazom zadovoljstva. Nalazimo se na 87 metara nadmorske visine a penjemo se na 104 metra, što je za planinare smiješno. No, kako nemamo druge staze koristimo ono što imamo uz druženje i zabavu” rekao je  Žarko Popić, predsjednik PD “Platani” Brčko.

Svi zajedno hodali su oko 12 kilometara, a na povratku su vrijeme iskoristili kako bi što bolje uživali u  mogućnostima koje nudi planinarski dom domaćina.

“Četiri ili pet puta sam ovdje, naša društva imaju dobre odnose a radili smo zajedno i neke projekte. Očekujemo i ove godine lijepo druženje” rekao je Zvonko Josić, predsjednik PD “Granaš” Štrepci.

“Ovdje sam prvi put, mada se družimo dugi niz godina. Ove godine ženske članice našeg društva prvi puta učestvuju na ovom druženju. Majevica nije teška za pješačenje, za onoga ko ima kondicije. Dobra je staza” rekla je Safija Pedlić, PD “Majevica” Srebrenik.

“Svaka planina ima nešto svoje lijepo, nijedna nije ista. Ljudi koji se ne bave ovime mjere planinu po nadmorskoj visini, a to nije mjerilo. Najvažniji faktor su vremenski uslovi, fizička sposobnost, adekvatna oprema…” rekla je Ranka Savičić, PD “Čičak” Čelinac.

Planinarsko društvo Platani trenutno broji 68 članova. U svom vlasništvu ima osam dunuma zemlje, na kojem je i izgrađen planinarski dom kojim se ponose i za koji kažu da je među boljima na prostoru bivše Jugoslavije.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT