Prosinečki: Prvi cilj je da se upoznam s igračima i da oni prihvate ono što ja tražim

MARKETING
Foto: Klix.ba
On je prvo odgovorio na pitanje o Asmiru Begoviću koji se ne nalazi na spisku, a selektor je kazao da je golman Bournemoutha dobio udarac u meču protiv Tottenhama te da mu je on dao dopuštenje da ne dolazi na ovo okupljanje.

“Begović se jučer javio i rekao da je imao probleme s koljenom, a mi smo mu izašli ususret da ne dolazi na ove dvije utakmice. Njemu će dobro doći ovih deset dana za odmor, a on je sam zatražio da ne dolazi i ja sam mu to dopustio”, objasnio je Prosinečki.

Kazao je da je prezadovoljan formom naših reprezentativaca, kao i da se Lulićevim odlaskom moramo bazirati na neke nove igrače.

“Moramo biti prezadovoljni koliko igraju naši reprezentativci, a kada se pogleda spisak, onda 90 posto naših igrača standardno i dobro igra u svojim klubovima. Što se tiče igrača u Italiji, s Lulićem je bilo malo nejasnoća u komunikaciji, a on je i ljudima u savezu i svojim prijateljima rekao da ako dođe do razgovora, neće igrati za reprezentaciju. Mi se moramo fokusirati na igrače koji su sada tu i koji nam mogu pomoći da igramo što bolje”, istakao je popularni Robi.

Selektor je kazao da bi sigurno zovnuo tri mlada igrača u A reprezentaciju da se termin prijateljskih utakmica ne poklapa s kvalifikacijskim.

“Ja sam kroz utakmice u SAD-u vidio da su naši U-21 reprezentativci izuzetno kvalitetni, da nemaju svoje obaveze, sigurno bih trojicu mladih igrača zovnuo u prvi tim. Naravno, oni se kroz svoje kvalifikacije trebaju dodatno dokazati i kroz neko moje razmišljanje, sigurno će biti u reprezentaciji u budućnosti”, potvrdio je selektor.

Prosinečki je kazao da je Prevljak zaslužio poziv odličnom formom u kojoj se posljednje vrijeme nalazi te da će svi igrači dobiti minutažu u dvije prijateljske utakmice.

“Kroz ove dvije utakmice ću rotirati igrače, a Prevljak je dobio poziv jer je u posljednje vrijeme u odličnoj formi. Sigurno je da se radi o talentovanom igraču koji će imati svoju minutažu. Moj prvi cilj je da se upoznam s igračima, da oni prihvate ono što ja želim od njih, a mislim da će svi igrači dobiti svoju minutažu kako bi se pokazali. Ne bih volio da se neko od igrača u klub vrati s maksimalnom minutažom, jer sam svjestan koliko su svi oni umorni”, objasnio je bivši selektor reprezentacije Azerbejdžana.

Selektor je kazao da još uvijek ima vremena da se skautiraju naši protivnici, a o reprezentaciji Senegala je imao samo riječi hvale.

“Još uvijek imamo vremena da skautiramo ekipe protiv kojih ćemo igrati. Senegal je ekipa koja je otišla na Svjetsko prvenstvo i čiji igrači igraju u velikim klubovima. Pogledat ćemo najvažnije detalje iz njihove igre, a ono što znamo jeste da su fizički fenomenalno spremni. Sigurno je da će biti veoma nezgodan protivnik”, završio je Prosinečki.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT