Nastavljeno bombardovanje u Istočnoj Guti, civili bježe iz Afrina

MARKETING
Foto: Reuters
Sirijska vojska granatirala je pobunjenička uporišta u enklavi Istočnoj Guti (Ghouta), što je UN-ove diplomate nagnalo da ponovo zatraže prekid sukoba, dok stotine civila bježe iz kurdskog uporišta Afrina pred napredovanjem turske vojske koja je na ulazu u grad.

Snage predsjednika Bašara al Asada (Bashara al-Assada) uz pomoć saveznika Rusije već više od tri sedmice i dalje svakodnevno bombarduju nekoliko mjesta u Istočnoj Guti koja je podijeljena i pod opsadom.

U Istočnoj Guti je poginulo 1.170 civila, među njima 241 dijete, a više od 4.400 je ranjeno od početka žestoke zračne kampanje 18. februara za kojom je uslijedila kopnena ofanziva radi osvajanja zadnjeg pobunjeničkog uporišta na vratima Damaska, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

(BHRT)

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT