Čović i Cormak: Izborni zakon izmijeniti u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH i Evropskog suda

MARKETING
Foto: Klix.ba
Na sastanku se razgovaralo o nužnosti izmjene Izbornog zakona. Konstatovano je da je ove izmjene potrebno napraviti u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović je istakao ovom prilikom da se vladavina prava i ustavna konsolidacija mogu razvijati samo na osnovu poštovanja ustavnog načela konstitutivnosti, kao i da je demokracija u federalnim državama mnogo više od načela jedan-čovjek-jedan glas, jer treba težiti jačanju unutrašnjeg konsenzusa o svim bitnim pitanjima unutar svih relevantnih segmenata društva.

Bez podrške tim načelima, BiH ne može ispoštovati sve ono što je bitno u kontekstu svoje evropske perspektive.

Ambasadorica Cormack izrazila je podršku evroatlantskim aspiracijama i potrebnim reformama u tom pogledu.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT