U planu renoviranje bolničkih odjeljenja Ginekologije i Fizijatrije

MARKETING

U brčanskoj Bolnici u posljednje vrijeme, kako iz njene uprave kažu, obnavljaju kadar šaljući doktore na specijalizaciju, u skorije vrijeme nabavili su nekoliko važnih aparata za pojedina odjeljenja i još ih je u planu, a sada najavljuju i važne projekte renoviranja dva odjeljenja Bolnice.

Na Ginekologiji su, kaže direktor ove ustanove, planirali velike radove, ali toliko sredstava za sada nema. Ipak, ono što je prioritet, biće urađeno.

“Evo, mi smo iz svojih sredstava za ovu godinu planirali dva značajna projekta – renoviranje dva odjeljenja, jedno je zgrada Ginekologije, tu smo dobilo građevinsku dozvolu i izvedbeni projekat je završen, tender je pripremljen i ovih dana će biti objavljen” rekao je Dušan Stokić, direktor Bolnice Brčko distrikt BiH.

Ovo renoviranje je isprva zamišljeno da se bolesničke sobe sap o čak 5 kreveta smanje na dvokrevetne, eventualno trokrevetne , sa kupatilima, ali to ipak iziskuje prevelika novčana sredstva.

“Znači, od ovih sredstava što smo imali išli smo da se urade najvažnije stvari, a to su operaciona i porođajna sala, i to će biti renovirano, nabavićemo nove stolovfe i lampe, nove uslove. Inače, na Ginekologiji postoji samo jedna sala, što je incidentna situacija. Znate, kada imate zauzetu operacionu salu, a imate porod ili bilo šta drugo što je potrebno hitno, a ta se hitnost mjeri minutama, a vi nemate uslove, to je izuzetno stresna situacija, ja sam ginekolog i znam kako to izgleda.”

Pored operacione sale, biće još funkcionalnih rješenja i radova u budućnosti. Renoviraće se i Fizijatrija.

“Drugi projekat je zgrada Fizijatrije. Znači, mi smo prije godinu – dvije dana otvorili novo Odjeljenje za fizikalnu medicine i rehabilitaciju, nismo imali adekvatan prostor, otvorili smo ovdje u dijelu gdje je bila administracija” rekao je Stokić.

U toku je planiranje i ovog projekta, te bi sve trebalo da se intenzivnije počne raditi tokom tekuće godine.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT