U proteklih 7 dana stabilno stanje bezbijednosti, 4 krivične prijave i 5 lakših saobraćajnih nezgoda

MARKETING

I protekli vikend bio je praznični, ali u našem gradu stanje bezbijednosti od strane Policije je ocijenjeno kao zadovoljavajuće. U navedenom periodu nije bilo prijava koje bi ovu opštu sliku i ocjenu ugrozile, a isti opšti utisak važi i za cijelu proteklu sedmicu.

Policijski službenici nisu zabilježili u proteklom, posmatranom periodu, slučajeve koji bi ugrozili bezbijednost svakodnevnih aktivnosti, rada i života Brčaka.

“Kada je u pitanju stanje bezbijednosti na području Brčko distrikta tokom vikenda i praznika, Policija Brčko distrikta cijeni kao zadovoljavajuće, s obzirom da u navedenom periodu nismo imali bilo kakvih prijava koje bi u značajnijoj mjeri ugrozile bezbijednost građana Brcko distrikta, odnosno bezbijednost svih aktivnosti, žvota i rada građana Brčko distrikta” rekao je Halid Emkić, stručni savjetnik šefa Policije za polsove informisanja Brčko distrikt BiH.

Policijski službenici aktivno su radili na sankcionisanju kriminaliteta, a narušavanje javnog reda i mira u ovom periodu nije zabilježeno.

“Sa aspekta stanja kriminaliteta u izvještajnom periodu Policija Brčko distrikta je zaprimila ukupno 4 prijave o počinjenju krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira nije bilo, nisu zabilježena, a kada je u pitanju stanje bezbijednosti, zaprimljeno je ukupno 5 prijava da su se dogodile saobraćajne nezgode.”

U svim evidentiranim nezgodama pripadnici Policije su izvršili uviđaj, te ustanovili da je u 3 saobraćajne nezgode troje ljudi zadobilo lake tjelesne povrede, a u preostale 2 je došlo do materijalne štete.

“Ono što karakteriše rad pripadnika Policije na terenu jeste da su očuvali stabilno stanje javnog reda i mira, da su sve aktivnosti koje su građani na području Brčko distrikta imali protekle bezbijedno, samim tim, Policija Brčko distrikta cijeni stanje bezbijednosti zadovoljavajućim.”

Ono što je posebno obilježilo ovaj period, te, može se reći “odjeknulo” u našem gradu jesu aktivnosti policijskog Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminala i zloupotrebe droga, koji su kod dva lica pronašli opojna sredstva i nad licima, oba sa područja Brčkog, izvršili kriminalističku obradu. Takođe, utvrđeno je da se radi o supstanci “marihuana”.

“Ono što karakteriše proaktivan rad pripadnika Policije na terenu su, prije svega, aktivnosti na suzbijanju i rasturanju narkotičkih sredstava, gdje su policijski službenici nakon zaprimljene informacije da određena lica posjeduju narkotička sredstva preduzeli mjere i radnje, i shodno naredbama, Osnovnog suda Brčko distrikta i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, proveli aktivnosti na suzbijanju i rasturanju narkotičkih sredstava na području Brčko distrikta” rekao je Emkić.

Da podsjetimo, u pretresu 2 stambena objekta u Brčkom pronađena je značajna količina narkotika, a protiv lica u čijem posjedstvu su narkotička sredstva pronađena, će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje. Pored svega navedenog, zabilježena je, kao i vikend prije, pojačana upotrebsa pirotehničkih sredstava. Podsjećamo građane da ona nekada može biti izuzetno opasna, te da budu oprezni sa pirotehnikom.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT