Brian Hoyt Jee bi mogao biti postavljen za novog ambasadora SAD-a u BiH

MARKETING
Foto: AFP
Iako je još uvijek riječ samo o spekulacijama, mandat aktuelnog američkog ambasadora u Skoplju traje do ljeta pa će do tada i zvanično biti poznato gdje će Brian Hoyt Jee biti postavljen.

Ukoliko bi došlo do eventualnog imenovanja u Sarajevu, ta bi odluka imala veći utjecaj na odnose sa Srbijom zbog relacije Beograd-Banja Luka.

Podsjećamo, predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik nedavno je rekao da je Jee “olupina bivše američke administracije koji vodi antisrpsku politiku”.

S Dodikom se nije složio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da Jee ne čita lekcije Srbiji, već uvijek govori u ime State Departmenta.

“To je uvijek stav State Departmenta. Da je to njegov lični stav, neko bi ga demantovao ili bi ga smijenio. Niko ga nije ni demantovao ni smijenio. Brian je surovi profesionalac, ja to poštujem. On ima svoje stavove. Iznosi ih na hladan i pristojan način”, rekao je Vučić.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT