Usvojena konačna rang lista stipendista u Brčkom

MARKETING

Na jutros održanoj 29. redovnoj sjednici Vlade Distrikta Brčko usvojena je konačna rang lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju prema svim prethodno određenim kriterijumima.

Stipendije iznose 200 KM i isplaćuju se u 10 jednakih dijelova, što je 2000 maraka po studentu. U budžetu je za ovu godinu u te svrhe izdvojeno 320 000 KM.

“Dodjeljuje se 160 stipendija redovnim studentima druge i starijih godina, uz one student koji su prva godina, a proglašeni su učenicima generacije ili su imali 5,00 prosjek tokom srednjih škola” rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikt BiH.

Najviše je stipendista među studentima na medicinskim fakultetima, za kojima idu oni koji pohađaju tehničke nauke.

“Ono što je bitno istaći je da su 22 stipendije dodijeljene studentima medicinskih fakulteta, 17 studentima tehničkih fakulteta, PMF-ovima dvadesetak, 25 stipendista je s ekonomskih fakulteta, desetak studenata pravnih fakulteta, a po jedna – dvije stipendije otišle sun a student farmaceutskog, stomatološkog, 4 su stipendiste poljoprivrednih fakulteta” rekao je Osmanović.

Od 160 studenata koji po prvi put ostvaruju pravo na stipendiju, njih 156 je sa javnih, a četvoro sa privatnih fakulteta.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT