Na 29. redovnoj sjednici Vlade Brčko Distrikta usvojeno više tačaka dnevnog reda različitih predlagača

MARKETING

Na započetoj 29. sjednici brčanske Vlade odobrena je isplata preko milion maraka sredstava raspoređenih na prijedloge različitih vladinih odjeljenja i po više osnova. Pored konačne rang-liste ovogodišnjih stipendista, usvojeni su Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava sa pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za tekuću godinu, kao i Prijedlog odluke o odobravanju Programa sufinansiranja projekata razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH za 2017. godinu. Članovi Vlade su usvojili i Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja novčanih sredstava iz sredstava rezerve budžeta Distrikta za 2017. godinu, kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterijuma i Programa za dodjelu jednokratne novčane pomoći demobilisanim borcima na području Brčkog, kao i smjernice za izradu nacrta pravilnika o obaveznom sadržaju i načinu popunjavanja obrazaca putnih naloga. Predstavnici izvršne vlasti su na ovom zasjedanju dali saglasnost za angažovanje jednog izvršioca sa VSS za obavljanje posebnih poslova u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, Prijedlog odluke o uspostavljanju i vođenju javno-privatnog dijaloga u Brčko distriktu BiH, zatim Odluku o imenovanju jednog predstavnika Brčko distrikta u radnu grupu za donošenje mjera za izradu izvoda iz centralnog biračkog spiska za glasanje raseljenih lica, a između ostalog je usvojen i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2017. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja – treći dio.

“Treći dio Programa utroška sredstava tekućih grantova pri ovom odjelu tretira način obeštećenja ljudi od poplava iz perioda 2016. godine u užoj gradskouj zoni. Tu je u pitanju 12 stambenih jedinica i za te namjene Vlada je prethodno usvojila Odluku o kriterijima. Drugi dio današnjeg programa odnosio se na financiranje prava aneksa 7. iz Dejtonskog mirovnog sporazuma u smislu zajedničkih projekata sredstava Brčko distrikta uz entitetska sredstva, odnosno sredstva ministarstava entiteta i ta sredstva zapravo dospijevaju na podračun Fonda za povratak, a onda se kroz zajedničke projekte ponovo dodjeljuju lokalnim zajednicama u smislu financiranja prava raseljenih osoba i izbjeglica u BiH” rekla je Jelena Nikić Damjanović, šefica Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Brčko distrikt BiH.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT