U JU Tehnička škola Brčko distrikt održana radionica o važnosti dijaloga i tolerancije i metodologiji izrade projektnih prijedloga

MARKETING

U JU Tehnička škola Brčko distrikt je održana prva radionica u okviru projekta „Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“  čiji je cilj uspostavljanje kontakta, sticanje povjerenja, iniciranje povezivanja i izgradnje dugoročne saradnje između mladih iz Tuzle, Brčkog i Odžaka.

Na prvoj radionici su se učenici upoznali sa projektom, a zatim su imali priliku i da uče o samoj metodologiji izrade projektnih prijedloga. Na radionici je prisustvovalo oko 20 učenika, članova ekološke sekcije, koji su pokazali da imaju dobro predznanje o temama o kojima se govorilo na radionici.

U sklopu planiranih edukativnih radionica, učenici će sa svojim nastavnicima pripremiti i implementirati lobističke kampanje/projekte. Sama priprema i implementacija kampanja će biti novo iskustvo za učenike i njihove profesore, jer će poboljšati svoje kapacitete i usvojiti određene vještine vezane za pripremu i implementaciju kampanja i projekata.

Projekat Kroz zaštitu okoliša do međuetničkog pomirenja“ realizira Centar za ekologiju i energiju uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT