Tri muškarca optužena za ubistvo malteške novinarke

MARKETING
Foto: AFP
Malteška policija nedavno je uhapsila 10 osoba osumnjičenih za ubistvo novinarke, a mediji navode da je sedam osumnjičenih pušteno uz kauciju do daljnje istrage, prenosi Tanjug.

Trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke George i Alfred Degiorgio, u dobi od 55 i 53 godine, te Vincent Muscat (55) izjasnili su se da nisu krivi.

Vincent Muscat nije u rodu s premijerom Malte Josephom Muscatom iako su to mediji pisali.

Oni su optuženi i za posjedovanje materijala za pravljenje bombi i oružja.

Malteška novinarka i blogerka Caruana Galizia (53), koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT