Saobraćanje alternativnim putevima zbog radova na mostu u Krepšiću

MARKETING

Od danas pa do 13. Decembra saobraćaj na dionici puta u Krepšiću kod Brčkog biće obustavljen zbog radova na izgradnji pristupne saobraćajnice i mosta u ovom naselju, koji već duže vremena čeka na izgradnju.

Za ovih 7 dana učesnici u saobraćaju biće preusmjeravani na alternativne putne pravce. Za putnički saobraćaj alternativni pravac će biti Marković Polje – Laništa – Donji Vukšić – Donji Rahić – Grbavica – Brčko, a za teretne magistralni put M 1.8 Cerik – Brka – Brčko.

“Na terenu radovi teku planiranom dinamikom. U periodu od 6. decembra do 13. Decembra je planiran izmijenjen režim regulacije saobraćaja radi radova koji su neophodni kako bi se most priveo kraju. Planirani završetak mosta je krajem tekućeg mjeseca” rekao je Jasmin Memišević, zamjenik direktora za održavanje putne mreže u Brčko distriktu BiH.

1206mostkrepsic1

Izvođač radova sa predstavnicima “Puteva” u saradnji sa nadležnim Vladinim odjeljenjem i Ministarstvom saobraćaja Republike Srpske donijeli su odluku o ovakvom režimu saobraćaja.

“Radovi koji se trenutno izvode jesu radovi koji prethode postavljanju asfalta. Prethodni radovi koji su urađeni su iskopi, zemljani radovi, radovi na bušenju i postavljanju šipova, regulacija vodotoka, znači – trenutni radovi prethode postavljanju asfalta” kaže Memišević.

1206mostkrepsic2

Da podsjetimo, most je uništen u velikim poplavama 2014. godine, radovi na njemu su započeli ranije ove godine. Vlada Republike Srpske je obezbijedila projektnu dokumentaciju u vrijednosti od 65 000 maraka, a projekat je povjeren JP “Putevi Brčko” na realizaciju. Ako sve bude po planu, izgradnja bi trebalo da bude okončana do kraja mjeseca.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT