Potpuna dominacija Željezničara ili plasman Širokog u polufinale Kupa BiH

MARKETING
Foto: Klix.ba
Bit će ovo kraj svojevrsne trilogije u kojoj Željezničar, za sada, ima veliku prednost pošto je u prvom meču četvrtfinala na Pecari proteklog četvrtka slavio rezultatom 1:0 da bi protekle nedjelje u derbiju 17. kola Premijer lige BiH na istom mjestu ponovo pobijedio rezultatom 2:1.

Ukoliko izbori plasman u polufinale Kupa BiH, Željezničar će povrditi dominaciju u uzastopnim okršajima protiv Širokog, a potvrdit će i blagu dominaciju u bh. nogometu, jer je već prvoplasirana ekipa lige te bi eventualnim plasmanom u polufinale Kupa ponio epitet favorita za osvajanje tog takmičenja u kojem su polufinale ranije izborili Krupa, Zvijezda 09 i Sloboda.

Ipak, tim s Pecare neće lako odustati od borbe za polufinale u takmičenju u kojem brani titulu. Gostima će na umu biti posebno meč iz uzvrata polufinala prošle sezone kada su na Grbavici slavili rezultatom 3:0 i izborili finale u kojem su u dvomeču bili dolji od Sarajeva nakon penala.

Prethodna dva meča između Širokog i Željezničara pružila su dvije vrlo dobre predstave na terenu, a obje ekipe su i po fair playju i po kvalitetu igre pokazale zašto spadaju u vrh bh. nogometa. Ništa manje ne očekuje se ni na Grbavici.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT