Održana redovna sjednica Komisije za ravnopravnost polova

MARKETING

Komisija za ravnopravnost spolova Skupštine Brčko distrikta BiH  održala je danas treću redovnu sjednicu kojoj su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija.

Članovi Komisije i predstavnici udruženja analizirali su položaj žena u Brčko distriktu BiH i konstatovali da je u nekoliko posljednjih godina u određenoj mjeri načinjen napredak ali da je pred svim institucijama i udruženjima još niz pitanja koje treba rješavati kako bi se prvenstveno obezbijedio veći stepen zaštite žena od nasilja u porodici. U tom smislu velika su očekivanja od donošenja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici u Brčko distriktu BiH, koji je uvršten u dnevni red naredne sjednice Vlade Brčko distrikta nakon čega će se naći i pred poslanicima Skupštine. Nakon donošenja ovog zakona uslijedit će i izrada  protokola o saradnji i postupanju u slučaju nasilja nad ženama i nasilja u porodici. Članovi Komisije i udruženja ukazali su na potrebu organizovanja medijske i drugih oblika kampanje na upoznavanju javnosti s ovim propisima kao i institucionalnom jačanju subjekata  i institucija zaštite žrtava, u prvom redu kapaciteta Centra za socijalni rad.

BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT