Muškarci uhapšeni zbog planiranja ubistva premijerke Therese May

MARKETING
Foto: EPA
Osumnjičeni su uhapšeni tokom racije u Londonu i Birminghamu te su optuženi za terorizam.

Njihove planove jučer je otkrio Andrew Parker, šef Sigurnosne službe MI5, te je rekao ministrima da je u prošloj godini spriječeno devet terorističkih napada na Ujedinjeno Kraljevstvo.

Metropolitanska policija je saopćila da su Naa’imur Zakariyah Rahman (20) iz sjevernog Londona i Mohammed Aqib Imran (21) iz Birminghama optuženi za pripremu terorističkog djela i sudit će im se u Westminsterskom sudu.

Iz Scotland Yarda, glavnog sjedišta metropolitanske policije, odbili su potvrditi da su hapšenja povezana s napadom na premijerku May.

(Klix.ba)
BIRAM OPORAVAK

Copyright

Svi članci, video sadržaji i fotografije objavljeni na zvaničnom web site-u BDC Televizije mogu se prenositi na drugim medijima uz obavezno navođenje izvora, a ako je riječ o vlastitim sadržajima ovog portala, intervjuima, video i foto reportažama, komentarima i drugim autorskim člancima, uz navođenje izvora obavezno je staviti i link na orginalni tekst, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet portalu BDC TV prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta.

Vrtni centar NOVI VRT